Så gör du själv en enklare film

När du skriver för webb, sociala medier eller t ex ska skicka ut en pressrelease, komplettera med en enkel film, så får du bättre genomslagskraft!

Du kanske vill visa något eller få någon att göra ett uttalande, men du vill inte använda budgeten till en proffs-film. I dag kan du göra en enklare film själv. Det enda du behöver är mobilen eller paddan plus en bra redigeringsapp. Och så lite handpåläggning, förstås. Självklart kan du även använda din dator för redigeringen.

Nu gjorde jag precis en liten trailer om Norrköpings Industrilandskap som jag klippte ihop på mindre än en timme. Jag hade redan några filmsnuttar som jag hade gjort med min iPhone tidigare. Jag använde iMovie för att redigera klippen. Klicka på bilden så ser du hur det blev!

Industrilandskapet
Filmtrailer om industrilandskapet i Norrköping

Vill du lära dig mer om hur du filmar och redigerar i mobilen? Jag håller kurs tillsammans med en fotograf, antingen hos Anfang Design & Kommunikation eller på plats hos er. Hör av dig så berättar jag mer! 0708-125 185.

SparaSpara