Fred och kärlek gör skillnad för barn

När jag skrev min barnbok “Äntligen fred i Fredlösa”, ville jag nå ut med ett fredsbudskap till barnen, men också till deras föräldrar eller andra vuxna som läser för dem. För allt börjar ju med oss själva. Om vi ska skapa fred på jorden, behöver vi först bli sams med oss själva. Först då kan vi vara sams med dem runtomkring oss. Då kan vi se att vi alla är ganska lika. Att vi har likartade behov eller drömmar. Den vetskapen ger positiva ringar på vattnet. Den leder till tolerans och respekt, ja till och med kärlek. Det är vår plikt som vuxna att föregå med gott exempel. För barnen gör som vi gör, inte som vi säger.

Några som föregår med gott exempel och gör skillnad för barn, är organisationen Giving People som verkar mot barnfattigdom och utanförskap. När du köper min barnbok går fem kronor till dem. Boken passar barn i åldern 3-6 år eller barn som just har börjat läsa.