Integritetspolicy

Hantering av personuppgifter

Genom att gå in på och använda hemsidan www.scajo.se godkänner du villkoren i denna policy för hanteringen av personuppgifter och cookies. Sussi Calås Jonsson AB värnar om din personliga integritet. Integritetspolicyn förklarar hur företaget samlar in och använder din personliga information. Den beskriver också vilka rättigheter du har och hur du kan använda dem. Vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter hos oss.

Vad behandlar vi?
Vi behandlar de personuppgifter som du själv väljer att lämna till oss, till exempel om du kontaktar oss via formuläret på hemsidan, ringer eller skickar e-post till oss. De uppgifterna kommer vi att använda för att på bästa sätt kunna hantera och svara på din förfrågan. Personuppgifterna kan även komma att lämnas ut till våra samarbetspartners på det sätt och i den omfattning som krävs för att kunna uppfylla företagets åtaganden gentemot dig.

Vad är en personuppgift och vad är behandling av personuppgifter?
Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Till exempel kan bilder och ljudupptagningar som behandlas i en dator vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter (exempelvis IP-nummer) är personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer.

Du kan när som helst få information om vilka uppgifter vi har sparade om dig samt få eventuellt felaktiga uppgifter rättade eller begära att bli raderad.

Personuppgiftsansvarig
Sussi Calås Jonsson AB (SCAJO) med organisationsnummer 556798-9743 är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter och ansvarar för att sådan behandling sker i enlighet med gällande lagstiftning.
Om du har frågor om dina personuppgifter kontakta mig: sussi@scajo.se

Principer och rättsliga grunder
Köper du tjänster av SCAJO behandlas dina uppgifter på ett sätt som är nödvändigt för att fullgöra avtalet med dig. Där gäller s k Laglig grund.Vissa lagar och regler, t ex bokföringslagen gör att vi måste hantera vissa personuppgifter. Där gäller s k Rättslig förpliktelse.
I de fall vi vill använda dina uppgifter, t ex för ett inlägg på vår webbplats, på sociala medier eller för en recension, så gör vi det aldrig utan ditt samtycke. Samtycket kan vara muntligt eller skriftligt. Du kan när som helst höra av dig om du vill att vi ska radera eller anonymisera din medverkan. Där gäller s k Samtycke.

Cookies

För att den här webbplatsen ska fungera optimalt använder vi oss av cookies. Cookies är små textfiler som lagras i din dator eller mobil när du besöker vår webbplats. Det finns två typer av cookies – permanenta och temporära (session-cookies). Permanenta cookies lagras tills du själv, eller servern som sänt dem, raderar dem. Session-cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare. En cookie är inget program och innehåller inte virus.

  Ofta handlar det om särskild information, så som förvalda språkinställningar, som tack vare cookies snabbt kan återläsas nästa gång du besöker vår hemsida (beroende på cookiens livslängd). Cookien innehåller ingen personinformation, utan hjälper oss identifiera dig som en användare på webbplatsen.

Tredje part

Cookies behövs bland annat för att vissa funktioner, exempelvis från tredjepartsleverantörer, ska fungera.
 Om du godkänner cookies, kommer exempelvis Google Analytics att samla information om hur du använder webbplatsen, i form av till exempel vilka sidor du besökt, vilka språkinställningar du har, ditt operativsystem m.m. Den information som lagras är anonym för oss och används enbart i statistiskt syfte.

Om du vill begränsa, ta bort eller blockera cookies som från denna webbplats kan du göra det i din webbläsares inställningar. Men tänk på att om du gör det, kan det innebära att du inte kommer att kunna dra full nytta av alla funktioner och tjänster som finns på denna webbplats.

På http://www.allaboutcookies.org hittar du utförlig information om hur man gör detta på en mängd olika webbläsare.